S horkými letními dny stoupá i spotřeba zmrzlin a nanuků. Klasické zmrzliny ovšem nejsou nejzdravější a proto vám dnes přinášíme dva recepty na zdravou zmrzlinu ❤️

Co na ní budeme potřebovat? 

Čokoládová
– 2 banány
– 2 lžíce kakaa
– 1 lžíce kakaových bobů

Ovocná
– 2 banány
– hrst mražených malin
– pár lístků bazalky

Základem jsou banány, které jsme nechali dozrát, aby byly pořádně sladké (zralé banány poznáme tak, že mají tečky). Nakrájíme si je na kolečka a dáme je na pár hodin do mrazáku. 

Příprava je jednoduchá a rychlá. Banány vyndáme z mrazáku a necháme pět minut odležet. Do mixéru si dáme všechny ingredience (banány, kakao a kakaové boby nebo banány, maliny a bazalku) a mixujeme dohladka!

Tip: pokud si váš mixér s mraženými banány neumí poradit, nechte je ještě malinko rozmrznout nebo přidejte trochu rostlinného mléka

Zmrzlinu dejte do misky, přidejte čerstvé ovoce, čokoládu nebo kakaové boby a pochutnejte si na zdravé a osvěžující dobrotě!

Fantazii se meze nekladou ☺️ Máte nějakou jinou oblíbenou příchuť zmrzliny? Nebojte se experimentovat a přidejte oříšky, jakékoliv ovoce nebo třeba skořici a pošlete nám výsledek na naše sociální sítě!

Sledujte nás na FacebookuInstagramu pro inspiraci na další zdravé dobroty!