Pomazánky. Každý z nás si je občas rád dopřeje. Věděli jste ale, že existuje i jejich zdravá verze? Luštěninové pomazánky jsou skvělou alternativou, která je plná bílkovin a zdravých tuků.

Snídaně, svačinka na cesty nebo večeře, vše jde zdravě a rychle s luštěninovými pomazánkami. Ať už si je dáte s poctivým kváskovým chlebem nebo třeba se zeleninou, budete se po nich cítit skvěle 🙂

Můžete si je snadno vyrobit doma. A co na ně použít? Mungo, cizrnu, čočku, fazole nebo jakoukoliv luštěninu, kterou zrovna máte po ruce! Přidat můžete také quinou, pohanku nebo zdroj zdravých tuků v podobě oříšků a semínek. Pak už stačí jen dochutit vaším oblíbených kořením, čerstvými bylinkami nebo cibulkou, vše rozmixovat a zdravá pomazánka je na světě!

Pokud vás z jakéhokoliv důvodu neláká domácí příprava luštěninových pomazánek, jsou tady i zdravé kupované alternativy jako právě Tudlee. Naše pomazánky vyrábíme bez použití lepku, sóji, a mléčných výrobků, takže jsou vhodné i pro alergiky. Vysoký obsah bílkovin získáváme z luštěnin jako je červená čočka, fazole, ale také již zmíněná quinoa.

Abychom v pomazánkách zachovali co nejvíce zdraví prospěšných látek, zpracováváme je při nižších teplotách než klasické pomazánky a nepřidáváme do nich škodlivá éčka. Jednoduchost, zdraví a čerstvost, to vše je pro Tudlee důležité! Více o našich luštěninových pomazánka se dozvíte v tomto článku: https://www.tudlee.cz/blog/tudleenovinky/

Naše produkty můžete zakoupit v Globusu, na prodejnách sítě Kaufland, ve zdravých výživách a na e-shopu rohlik.cz