Přemýšlíte, co byste mohli udělat pro naši planetu? Dnes pro vás máme tři tipy, jak být víc eco friendly ☺️ Často si ani neuvědomujeme, kolik odpadu zbytečně produkujeme. Tyto tři jednoduché výměny jednorázových obalů za znovupoužitelné jsou skvělým začátkem pro každého, kdo je na cestě k zero waste životu.

1. Hrníček na nápoje
Ať už jste milovník kávy, čaje nebo horké čokolády, určitě se vám někdy stalo, že jste si chtěli svůj oblíbený nápoj koupit a vypít si ho po cestě do práce nebo si ho v klidu vychutnat třeba v parku. S tímto jsou však spojené jednorázové kelímky na teplé nápoje, které bohužel nejdou ani recyklovat. Zde přichází ta malá změna. Pořiďte si svůj hrníček, noste ho s sebou v kabelce nebo batohu, ať už jdete kamkoliv a buďte vždy připraveni! V dnešní době má navíc spousta kaváren na nápoj s vlastním hrníčkem slevu!

2. Lahev  na vodu
V našich končinách máme to štěstí, že je kohoutková voda pitná. Proč si tedy místo kupování vody balené nepořídit krásnou skleněnou lahev na vodu a doplňovat ji podle potřeby? ☺️ Ušetříte matku přírodu i vaši peněženku.

3. Sáčky na ovoce a zeleninu
V supermarketech i na trzích máme k dispozici mikrotenové sáčky na ovoce a zeleninu. Bohužel jejich použití vypadá tak, že do nich jednou zabalíme nakoupené jídlo a poté je vyhodíme. Naštěstí existuje skvělá varianta, kterou jsou znovupoužitelné sáčky. Mohou být látkové, z recyklovaného polyesteru nebo dokonce kompostovatelné. Sáčky na ovoce a zeleninu můžete doplnit látkovou taškou na nákup.

Doufáme, že se vám článek líbil a že zkusíte vyměnit alespoň jednu věc za víc ekologickou verzi ❤️