Už se ladíte na Vánoce? Tento vánoční “vaječný” likér vám v tom určitě pomůže ❤️ V klasické verzi samozřejmě najdete vejce. My jsme si ale připravili verzi pro všechny, kteří vejce nesmí nebo nechtějí konzumovat. Ano, jde to i bez nich!

Vzhledem k tomu, že v likéru nemáme vejce, musíme je něčím nahradit, abychom docílili podobné chuti, barvy a konzistence. V tom nám pomůžou tři věci. Na barvu přidáme do likéru trochu kurkumy, která nám ho obarví na krásně žlutou, na chuť použijeme malinko černé soli, která se vyznačuje vajíčkovou chutí a pro lepší konzistenci použijeme puding, který obsahuje škrob a likér nám zahustí. Jdeme na to!

Budete potřebovat:
– 750 ml kokosového nápoje
– 1 vanilkový puding
– 6 lžic rýžového sirupu
– 3 lžíce rumového aroma
– 1 lžička vanilkové pasty
– 1/4 lžičky černé soli
– 1/4 lžičky kurkumy
– 1/4 lžičky muškátového oříšku

Vanilkový puding si připravíme podle návodu, s tím rozdílem, že místo 500 ml tekutiny přidáme 750 ml. Do hrnce nalijeme přibližně 600 ml kokosového nápoje a přivedeme k varu. Přidáme rýžový sirup, promícháme a přilijeme směs pudingu a zbylých 150 ml kokosového nápoje. Vaříme přibližně 3 minuty. Hotovou pudingovou směs vychladíme a potom do ní přidáme zbytek ingrediencí – rumové aroma, vanilkovou pastu, černou sůl, kurkumu a muškátový oříšek. Vše pořádně promícháme a likér je hotov.

Tip: V našem receptu najdete místo rumu rumové aroma, ale pokud chcete klasiku, není problém rumové aroma za rum vyměnit 🙂 Při této výměně můžete ubrat trochu kokosového nápoje, aby likér nebyl moc tekutý.

Servírovat můžete se špetkou skořice nebo tak jak jste doma zvyklí. Až budete likér zkoušet, nezapomeňte nás označit na Facebooku a Instagramu, abychom viděli, jak vám chutná 🙂 Použít můžete také hashtag #tudlee ❤️