Asi už víte, že v našich výrobcích nepoužíváme sóju. Proč tomu ale tak je? Máme k tomu hned několik důvodů. Prvním z nich je, že se naše výrobky snažíme dělat tak, aby byly opravdu pro všechny. Sója je častým alergenem a proto se jí v našich výrobcích vyvarujeme. Na trhu je spousta rostlinných alternativ, ale většina z nich je právě ze sóji. Alergiky nechceme nechat na holičkách a proto jsou všechny výrobky Tudlee bez sóji.

Dalším důvodem, proč naše výrobky neobsahují sóju je to, že se snažíme veřejnosti ukázat, že rostlinné alternativy je možné dělat i jinak. Spousta konvenčních strávníků se domnívá, že pokud člověk jí rostlinnou stravu, konzumuje samou sóju a my jim chceme ukázat, že jsou i jiné možnosti. Jídelníček by měl být vyvážený a proto nabízíme alternativu, jak ke klasickým výrobkům, tak právě k těm sójovým.

Všechny produkty Tudlee vyrábíme z kvalitních rostlinných surovin. Alternativy k sýrům jsou vyrobeny z kokosového oleje a mandlí. K dostání máme jak klasický tvrdý sýr, tak mazací ve dvou příchutích. U našich chia dezertů používáme chia semínka, kokosové mléko a ovocnou složku.

Výrobky ze sóji v žádném případě neodsuzujeme. V jídelníčku rostlinně se stravujících zaobírá důležité místo, ale my jsme se vydali jinou cestou – cestou alternativních alternativ 🙂

Do budoucna plánujeme rozšiřovat naše portfolio výrobků, takže pokud sóju nekonzumujete a nemůžete nějaký výrobek najít ve verzi bez ní, budeme rádi, když nám dáte vědět, že byste o něco takového měli zájem a my se na to s naším týmem podíváme!