Recipes - Bublanina

  • Lactose Free Lactose Free
  • total time 60 min
    total time
  • preparation 15 min
    preparation
  • cook 45 min
    cook

Ingredients Ingredients

1 balení pudingu bez vaření

300 ml rostlinného mléka

1 balení Schlagfix ke šlehání

1 balení ztužovače šlehačky

400 g třešní

 

Na korpus:

2 a 3/4 hrnky hladké mouky

3/4 hrnku rostlinného másla

1/2 hrnku cukru krystal

5 lžic vody

Instructions Instructions

Nejprve si připravíme těsto na korpus. Všechny ingredience nasypeme do větší mísy (máslo musíme mít změklé) a hněteme, dokud se nám nevytvoří hladké nelepivé těsto. Do formy na koláč vmačkáme připravené těsto a okraje ořízneme. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40 minut. Mezitím, co se nám korpus peče, připravíme si puding a šlehačku. Pokud používáme klasický puding, uvaříme ho, jak jsme zvyklí. Puding bez vaření připravíme tak, že ho budeme přibližně 3 minuty šlehat společně s vychlazeným mlékem. Hotový puding dáme do lednice a připravíme si šlehačku. Schlagfix šlehačku nalijeme do mísy, přidáme ztužovač a šleháme. Puding a šlehačku vrstvíme na hotový vychlazený korpus a nakonec nahoru přidáme třešně. Dobrou chuť!