Recepty - Chlebík s malinami, čokoládou a citronovou polevou
- Bez laktozy
-
60 min
celkový čas -
25 min
příprava -
35 min
vařit
Ingredience
2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
1 lžíce citronové kůry
špetka soli
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku rostlinného mléka
1 balení Tudlee chia dezert
1 hrnek malin
3 lžíce čokoládových kousků
Na polevu:
citronová šťáva
cukr moučka
Instrukce
V míse smícháme mouku, cukr, sodu, citronovou kůru a sůl, vše pořádně promícháme a přidáme olej, rostlinné mléko a Tudlee chia dezert. Mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne nám hladké těsto. Do těsta opatrně zamícháme maliny a čokoládové kousky. Připravíme si 30 cm dlouhou formu, kterou si vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do formy a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi hodinu. Chlebík pravidelně kontrolujeme. Mezitím si můžeme nachystat polevu. Do menší misky vymačkáme asi 2 lžíce citronové šťávy. Přes sítko postupně přidáváme moučkový cukr a šleháme vidličkou tak dlouho, až docílíme správné hustoty. Po vychladnutí polijeme chlebík polevou a můžeme přidat čokoládové kousky, mrazem sušené maliny nebo citrónovou kůru.