Recepty - Chlebík s malinami, čokoládou a citronovou polevou

  • Bez laktozy Bez laktozy
  • celkový čas 60 min
    celkový čas
  • příprava 25 min
    příprava
  • vařit 35 min
    vařit

Ingredience Ingredience

2 hrnky polohrubé mouky

3/4 hrnku cukru

1 a 1/2 lžičky jedlé sody

1 lžíce citronové kůry

špetka soli

1/2 hrnku oleje

1/2 hrnku rostlinného mléka

1 balení Tudlee chia dezert

1 hrnek malin

3 lžíce čokoládových kousků

 

Na polevu:

citronová šťáva

cukr moučka

Instrukce Instrukce

V míse smícháme mouku, cukr, sodu, citronovou kůru a sůl, vše pořádně promícháme a přidáme olej, rostlinné mléko a Tudlee chia dezert. Mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne nám hladké těsto. Do těsta opatrně zamícháme maliny a čokoládové kousky. Připravíme si 30 cm dlouhou formu, kterou si vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do formy a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi hodinu. Chlebík pravidelně kontrolujeme. Mezitím si můžeme nachystat polevu. Do menší misky vymačkáme asi 2 lžíce citronové šťávy. Přes sítko postupně přidáváme moučkový cukr a šleháme vidličkou tak dlouho, až docílíme správné hustoty. Po vychladnutí polijeme chlebík polevou a můžeme přidat čokoládové kousky, mrazem sušené maliny nebo citrónovou kůru.