Recepty - Chili sin carne
- Bez laktozy
- Bez lepku
-
60 min
celkový čas -
15 min
příprava -
45 min
vařit - 2 porce
Ingredience
1 hrnek vařených černých nebo červených fazolí
1 hrnek rajčat ve šťávě
1 hrnek kukuřice
2 balení Tudlee luštěninové pomazánky příchuť rajče
2 střední mrkve
1 červená paprika
2 hrsti čerstvého koriandru
1 žlutá a 1 červená cibule
4 stroužky česneku
1 lžička soli
3/4 lžičky kmínu
Tabasco nebo chili (dle chuti)
Instrukce
Cibulku nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova na oleji, společně s prolisovaným česnekem. Přidáme mrkev a papriku nakrájenou na menší kousky, lehce osmažíme a přidáme rajčata a Tudlee luštěninovou pomazánku.
Až se nám směs hezky provaří a začne bublat, přidáme fazole a kukuřici. Pořádně promícháme a začneme ochucovat. Chili, Tabasco nebo jakákoliv jiná pálivá omáčka je důležitou součástí receptu. Přidávejte ji ale dle chuti, aby pro vás chili nebylo moc ostré. Pokračujeme s kmínem, solí a jako poslední ingredienci přidáme čerstvý koriandr nakrájený najemno i se stonky. Servírujeme s rýží, čerstvým koriandrem a chili papričkou.