Recepty - Bublanina s jablky
- Bez laktozy
-
45 min
celkový čas -
15 min
příprava -
30 min
vařit
Ingredience
2 a 3/4 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru
18 g kypřícího prášku (2 a 1/2 lžíce)
1/2 hrnku oleje
1 a 1/4 hrnku rostlinného mléka
1 balení Tudlee chia dezert
2 velká jablka
Instrukce
V míse smícháme mouku, cukr a kypřící prášek. Pořádně promícháme a přidáme rostlinné mléko, olej a Tudlee chia dezert. Mícháme tak dlouho, než se všechny ingredience spojí v hladké těsto. Jablka si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na plech vyložený pečícím papírem rovnoměrně rosprostřeme těsto, přidáme nakrájená jablka a dáme péct do trouby předehřáté na 170°C asi na 30 minut. Před podáváním bublaninu posypeme moučkovým cukrem.