Recipes - Sýrové koule
- Lactose Free
- Gluten Free
-
20 min
total time - 12 portions
Ingredients
Základ
1 balení Tudlee Original Block
1 balení Tudlee Creamy Cheddar
3/4 lžičky soli
Bylinková
hrst čerstvého koriandru
3 jarní cibulky (pouze zelená část)
3 stroužky česneku
1/2 lžičky pepře
Pikantní
1/2 červené papriky
3 lžičky chili kousků
1 a 1/2 lžičky uzené papriky
Brusinková
3 lžíce brusinek
3 lžíce vlašských ořechů
1 a 1/2 lžičky tymiánu (čerstvý nebo sušený)
Instructions
Základ na sýrové koule si připravíme stejně, ať už děláme bylinkovou, pikantní nebo brusinkovou verzi. Tudlee Original nastrouháme najemno, přidáme Tudlee Creamy Cheddar a sůl, vše pořádně promícháme a nachystáme si ingredience na dochucení.
Bylinková
Zelenou část jarní cibulky a koriandr (i se stonky) nasekáme najemno a přidáme do sýrového základu. Do směsi prolisujeme česnek a pepř, promícháme a tvoříme kuličky!
Pikantní
Papriku si očistíme a nakrájíme ji na malé kostičky. Společně s chilli a uzenou paprikou vše přidáme do směsi, pořádně promícháme a směs na kuličky máme hotovou.
Brusinková
Vlašské ořechy nasekáme na menší kousky, brusinky překrájíme a společně s čerstvým nebo sušeným tymiánem přidáme do sýrové směsi. Promícháme a postupně tvoříme sýrové koule.