Recipes - Protein Balls
- Lactose Free
- Gluten Free
-
35 min
total time -
15 min
preparation -
20 min
cook - 18 kuliček portions
Ingredients
3/4 hrnku ovesných vloček (podle potřeby bezlepkové)
1/3 hrnku mandlí
1/2 hrnku čokoládového proteinu
3 lžíce kakaa
3 lžíce mandlového másla
1 balení Tudlee chia dezertu
+ javorový sirup na oslazení
Instructions
Nejprve si připravíme mandle, které si nasekáme na malé kousky. Nachystáme si velkou mísu a v ní smícháme všechny sypké ingredience - ovesné vločky, mandle, čokoládový protein a kakao. Promícháme, přidáme mandlové máslo a Tudlee chia dezert, a znovu mícháme, dokud se nám ingredience krásně nespojí. Směs vyzkoušíme a případně můžeme dosladit javorovým (nebo jiným) sirupem. Záleží jak sladký protein používáme. Troubu si dáme předehřát na 180°C a mezitím tvoříme z těsta kuličky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 20 minut.