Recipes - Polévka z pečených rajčat
- Lactose Free
- Gluten Free
-
60 min
total time -
15 min
preparation -
45 min
cook
Ingredients
500 g rajčat
3/4 hrnku passaty
1 balení Tudlee Creamy tomato-basil
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
velká hrst bazalky
3 malé snítky rozmarýnu
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
Instructions
Rajčata nakrájíme na čtvrtiny, cibuli na osminy, a vše dáme do pečící mísy. Česnek nakrájíme na plátky, přidáme do mísy společně s rozmarýnem, pokapeme troškou olivového oleje a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme asi 30 minut.
Hotová rajčata přidáme do mixéru společně s Tudlee Creamy, passatou, olivovým olejem, bazalkou, solí a pepřem. Mixujeme dokud není polévka krásně krémová. Polévku přelijeme do hrnce a ještě 10 minut povaříme.
Hotovou polévku servírujeme s opečenými houstičkami, lístky bazalky a olivovým olejem.