Recipes - Polévka z pečených rajčat

  • Lactose Free Lactose Free
  • Gluten Free Gluten Free
  • total time 60 min
    total time
  • preparation 15 min
    preparation
  • cook 45 min
    cook

Ingredients Ingredients

500 g rajčat

3/4 hrnku passaty

1 balení Tudlee Creamy tomato-basil

4 lžíce olivového oleje

1 cibule

3 stroužky česneku

velká hrst bazalky

3 malé snítky rozmarýnu

1 lžička soli

1/2 lžičky pepře

Instructions Instructions

Rajčata nakrájíme na čtvrtiny, cibuli na osminy, a vše dáme do pečící mísy. Česnek nakrájíme na plátky, přidáme do mísy společně s rozmarýnem, pokapeme troškou olivového oleje a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme asi 30 minut.

Hotová rajčata přidáme do mixéru společně s Tudlee Creamy, passatou, olivovým olejem, bazalkou, solí a pepřem.                                              Mixujeme dokud není polévka krásně krémová. Polévku přelijeme do hrnce a ještě 10 minut povaříme.

Hotovou polévku servírujeme s opečenými houstičkami, lístky bazalky a olivovým olejem.