Recipes - Krémová batátová polévka
- Lactose Free
- Gluten Free
-
45 min
total time -
30 min
cook - 4 portions
Ingredients
1 balení Tudlee Creamy - Cheddar
3 středně velké sladké brambory
2 velké mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
1 a 1/2 hrnku vývaru
3 lžičky soli
1 a 1/2 lžičky pepře
1/2 balení uzeného tempehu
koriandr
černý a bílý sezam
Instructions
Cibulku si nakrájíme najemno a společně s prolisovaným česnekem osmažíme na oleji. Přidáme na malé kousky nakrájené sladké brambory (batáty) a mrkev, chvíli restujeme, poté přilejeme vroucí vodu a vaříme doměkka. Scedíme a vývar si necháme stranou. Směs zeleniny rozmixujeme ponorným mixérem a ještě chvíli povaříme s vývarem, solí, pepřem a Tudlee Creamy. Vývaru můžete přidat i více, záleží, jak hustou máte rádi polévku. Počkáme než se “sýr” roztopí a mezitím si připravíme uzený tempeh. Ten si nakrájíme na malé kostičky a na oleji osmažíme. Polévku servírujeme s čerstvým koriandrem, tempehem a sezamovými semínky.