Recipes - Krémová batátová polévka

  • Lactose Free Lactose Free
  • Gluten Free Gluten Free
  • total time 45 min
    total time
  • cook 30 min
    cook
  • portions 4 portions

Ingredients Ingredients

1 balení Tudlee Creamy - Cheddar

3 středně velké sladké brambory

2 velké mrkve

1 cibule

2 stroužky česneku

1 a 1/2 hrnku vývaru

3 lžičky soli

1 a 1/2 lžičky pepře

1/2 balení uzeného tempehu

koriandr

černý a bílý sezam

Instructions Instructions

Cibulku si nakrájíme najemno a společně s prolisovaným česnekem osmažíme na oleji. Přidáme na malé kousky nakrájené sladké brambory (batáty) a mrkev, chvíli restujeme, poté přilejeme vroucí vodu a vaříme doměkka. Scedíme a vývar si necháme stranou. Směs zeleniny rozmixujeme ponorným mixérem a ještě chvíli povaříme s vývarem, solí, pepřem a Tudlee Creamy. Vývaru můžete přidat i více, záleží, jak hustou máte rádi polévku. Počkáme než se “sýr” roztopí a mezitím si připravíme uzený tempeh. Ten si nakrájíme na malé kostičky a na oleji osmažíme. Polévku servírujeme s čerstvým koriandrem, tempehem a sezamovými semínky.