Recipes - Chili sin carne

  • Lactose Free Lactose Free
  • Gluten Free Gluten Free
  • total time 60 min
    total time
  • preparation 15 min
    preparation
  • cook 45 min
    cook
  • portions 2 portions

Ingredients Ingredients

1 hrnek vařených černých nebo červených fazolí

1 hrnek rajčat ve šťávě

1 hrnek kukuřice

2 balení Tudlee luštěninové pomazánky příchuť rajče

2 střední mrkve

1 červená paprika

2 hrsti čerstvého koriandru

1 žlutá a 1 červená cibule

4 stroužky česneku

1 lžička soli

3/4 lžičky kmínu

Tabasco nebo chili (dle chuti)

Instructions Instructions

Cibulku nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova na oleji, společně s prolisovaným česnekem. Přidáme mrkev a papriku nakrájenou na menší kousky, lehce osmažíme a přidáme rajčata a Tudlee luštěninovou pomazánku.

Až se nám směs hezky provaří a začne bublat, přidáme fazole a kukuřici.  Pořádně promícháme a začneme ochucovat. Chili, Tabasco nebo jakákoliv jiná pálivá omáčka je důležitou součástí receptu. Přidávejte ji ale dle chuti, aby pro vás chili nebylo moc ostré. Pokračujeme s kmínem, solí a jako poslední ingredienci přidáme čerstvý koriandr nakrájený najemno i se stonky. Servírujeme s rýží, čerstvým koriandrem a chili papričkou.