Recipes - Buddha bowl s kari kuličkami

  • Lactose Free Lactose Free
  • total time 75 min
    total time
  • portions 4 portions

Ingredients Ingredients

Ingredience na kuličky

1 Tudlee kari pomazánka

1 balení marinovaného tempehu

1/2 střední červené cibule

1/4 hrnku hladké mouky

2 lžíce lněného semínka + 4 lžíce vody

hrst koriandru

2 stroužky česneku

3 lžíce praženého sezamu

1 lžička chili kousků

1/2 lžičky soli

 

Ingredience na bowl

rýže

červené zelí

mrkev

pak choi

koriandr

klíčky

chili kousky

sezamová semínka

sriracha

Instructions Instructions

Troubu si předehřejeme na 200 °C. Nejprve si nachystáme lněné vajíčko. Smícháme lněné semínko a vodu, a necháme aspoň 10 minut odstát. Cibuli a koriandr si nakrájíme najemno a dáme stranou. Tempeh rozdrolíme na malé kousky, přidáme k němu cibuli, Tudlee kari pomazánku, mouku, koriandr, sezamová semínka, chili kousky, sůl, prolisovaný česnek a nakonec směs lněného semínka. Vše pořádně promícháme a tvoříme kuličky. Dáme péct do trouby přibližně na 20 minut a mezitím si připravíme zbytek ingrediencí. Uvařenou rýži, nakrouhané červené zelí, mrkev, pak choi a klíčky. Dáme do misky, posypeme sezamovými semínky, chili kousky, čerstvým koriandrem, přidáme srirachu nebo jinou pálivou omáčku, a po upečení kuliček je přidáme do misky.

Dobrou chuť!