Recepty - plněné "masové" koláčky

  • Bez laktozy Bez laktozy
  • celkový čas 60 min
    celkový čas
  • příprava 35 min
    příprava
  • vařit 25 min
    vařit
  • porcí 6 ks porcí

Ingredience Ingredience

1 balení listového těsta

1/2 hrnku sójového granulátu

1/2 hrnku rajčat ve vlastní šťávě

1 balení Tudlee Creamy Tomato-Basil

1 střední cibule

1 stroužek česneku

1/2 lžičky soli

Instrukce Instrukce

Jako první si připravíme sójové maso. Vaříme ho přibližně 15 minut s kořením a solí. Vymačkáme přebytečnou vodu, necháme okapat a mezitím si můžeme připravit další ingredience. Cibuli nakrájíme a osmažíme ji na oleji. Z bazalky si otrháme lístky a nasekáme ji najemno. Připravíme si mísu a smícháme v ní všechny ingredience - sójový granulát, rajčata, Tudlee Creamy, cibulku, bazalku, prolisovaný česnek a sůl. Vše pořádně promícháme a vrhneme se na přípravu listového těsta. Z těsta si nakrájíme šest čtverečků a vyložíme jím formu na muffiny nebo zapékací misky. Dovnitř přidáme náplň a těsto nahoře spojíme do měšce nebo šátečku. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 10 minut, poté ztlumíme na 180 °C a pečeme dalších 5 - 10 minut.

Dobrou chuť!