Recepty - Krémová batátová polévka

  • Bez laktozy Bez laktozy
  • Bez lepku Bez lepku
  • celkový čas 45 min
    celkový čas
  • vařit 30 min
    vařit
  • porcí 4 porce

Ingredience Ingredience

1 balení Tudlee Creamy - Cheddar

3 středně velké sladké brambory

2 velké mrkve

1 cibule

2 stroužky česneku

1 a 1/2 hrnku vývaru

3 lžičky soli

1 a 1/2 lžičky pepře

1/2 balení uzeného tempehu

koriandr

černý a bílý sezam

Instrukce Instrukce

Cibulku si nakrájíme najemno a společně s prolisovaným česnekem osmažíme na oleji. Přidáme na malé kousky nakrájené sladké brambory (batáty) a mrkev, chvíli restujeme, poté přilejeme vroucí vodu a vaříme doměkka. Scedíme a vývar si necháme stranou. Směs zeleniny rozmixujeme ponorným mixérem a ještě chvíli povaříme s vývarem, solí, pepřem a Tudlee Creamy. Vývaru můžete přidat i více, záleží, jak hustou máte rádi polévku. Počkáme než se "sýr” roztopí a mezitím si připravíme uzený tempeh. Ten si nakrájíme na malé kostičky a na oleji osmažíme. Polévku servírujeme s čerstvým koriandrem, tempehem a sezamovými semínky.