Recepty - Knedlíky plněné kopřivou a uzeným sýrem
- Bez laktozy
-
90 min min
celkový čas -
75 min min
příprava -
15 - 20 min min
vařit
Ingredience
Na těsto:
400 g brambor
100 g hrubé mouky
80 g krupice
3 rovné lžíce škrobu
sůl
Na nádivku:
1 balení Tudlee uzeného “sýru”
100 g kopřivy nebo hluchavky
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
pepř a sůl
Instrukce
Nejprve si v osolené vodě uvaříme brambory. Necháme zchladnout. Uvařené a vychladlé brambory rozmačkáme, přidáme k nim mouku, krupici, škrob a sůl, těsto pořádně zpracujeme a necháme odležet. Mezitím si připravíme nádivku. Cibuli nakrájíme najemno, hluchavku (kopřivu) nasekáme na proužky a sýr na malé kostičky. Na másle osmažíme cibulku, přidáme hluchavku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a pár minut necháme povařit. Do nádivky přimícháme sýr a dáme se do tvoření knedlíků. Z těsta válíme kuličky, které rozmáčkneme a do jejich středu vložíme nádivku. Zabalíme do těsta tak, aby nádivka nevykukovala a pokračujeme,dokud nám nedojde těsto. Těsto by mělo vystačit na 6 větších knedlíků. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě asi 15 - 20 minut. Servírujeme potřené máslem s osmaženou cibulkou nebo uzeným tofu.