Recepty - Buddha bowl s kari kuličkami
- Bez laktozy
-
75 min
celkový čas - 4 porce
Ingredience
Ingredience na kuličky
1 Tudlee kari pomazánka
1 balení marinovaného tempehu
1/2 střední červené cibule
1/4 hrnku hladké mouky
2 lžíce lněného semínka + 4 lžíce vody
hrst koriandru
2 stroužky česneku
3 lžíce praženého sezamu
1 lžička chili kousků
1/2 lžičky soli
Ingredience na bowl
rýže
červené zelí
mrkev
pak choi
koriandr
klíčky
chili kousky
sezamová semínka
sriracha
Instrukce
Troubu si předehřejeme na 200 °C. Nejprve si nachystáme lněné vajíčko. Smícháme lněné semínko a vodu, a necháme aspoň 10 minut odstát. Cibuli a koriandr si nakrájíme najemno a dáme stranou. Tempeh rozdrolíme na malé kousky, přidáme k němu cibuli, Tudlee kari pomazánku, mouku, koriandr, sezamová semínka, chili kousky, sůl, prolisovaný česnek a nakonec směs lněného semínka. Vše pořádně promícháme a tvoříme kuličky. Dáme péct do trouby přibližně na 20 minut a mezitím si připravíme zbytek ingrediencí. Uvařenou rýži, nakrouhané červené zelí, mrkev, pak choi a klíčky. Dáme do misky, posypeme sezamovými semínky, chili kousky, čerstvým koriandrem, přidáme srirachu nebo jinou pálivou omáčku, a po upečení kuliček je přidáme do misky.
Dobrou chuť!