Recepty - Třešňový koláč
- Bez laktozy
-
60 min
celkový čas -
15 min
příprava -
45 min
vařit
Ingredience
1 balení pudingu bez vaření
300 ml rostlinného mléka
1 balení Schlagfix ke šlehání
1 balení ztužovače šlehačky
400 g třešní
Na korpus:
2 a 3/4 hrnky hladké mouky
3/4 hrnku rostlinného másla
1/2 hrnku cukru krystal
5 lžic vody
Instrukce
Nejprve si připravíme těsto na korpus. Všechny ingredience nasypeme do větší mísy (máslo musíme mít změklé) a hněteme, dokud se nám nevytvoří hladké nelepivé těsto. Do formy na koláč vmačkáme připravené těsto a okraje ořízneme. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40 minut. Mezitím, co se nám korpus peče, připravíme si puding a šlehačku. Pokud používáme klasický puding, uvaříme ho, jak jsme zvyklí. Puding bez vaření připravíme tak, že ho budeme přibližně 3 minuty šlehat společně s vychlazeným mlékem. Hotový puding dáme do lednice a připravíme si šlehačku. Schlagfix šlehačku nalijeme do mísy, přidáme ztužovač a šleháme. Puding a šlehačku vrstvíme na hotový vychlazený korpus a nakonec nahoru přidáme třešně. Dobrou chuť!