Recepty - Dýňová polévka

  • Bez laktozy Bez laktozy
  • Bez lepku Bez lepku
  • celkový čas 45 min
    celkový čas
  • porcí 4 porce

Ingredience Ingredience

 

1/2 Hokkaido dýně (700 g)

1 balení Tudlee Creamy Cheddar Style

2 hrnky ovesného mléka

3 lžíce chili oleje

1/2 lžíce pampeliškového medu

1 a 1/2 lžičky sušeného česneku

1 a 1/2 lžičky sušené cibule

1 lžička soli

3/4 lžičky uzené papriky

1/2 lžičky pepře

Instrukce Instrukce

 

Dýni si nakrájíme na malé kostičky, přidáme chili olej, a pečeme do změknutí v troubě předehřáté na 190°C - přibližně 30 minut. Mezitím si smícháme ostatní ingredience - ovesné mléko, Tudlee Creamy, koření a pampeliškový med. Pokud nemáte rádi nasládlá jídla, med můžete klidně vynechat :) Po dopečení přidáme do směsi i dýni a dohladka rozmixujeme. Podáváme s chili solí a semínky.