Recepty - Dýňová polévka
- Bez laktozy
- Bez lepku
-
45 min
celkový čas - 4 porce
Ingredience
1/2 Hokkaido dýně (700 g)
1 balení Tudlee Creamy Cheddar Style
2 hrnky ovesného mléka
3 lžíce chili oleje
1/2 lžíce pampeliškového medu
1 a 1/2 lžičky sušeného česneku
1 a 1/2 lžičky sušené cibule
1 lžička soli
3/4 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky pepře
Instrukce
Dýni si nakrájíme na malé kostičky, přidáme chili olej, a pečeme do změknutí v troubě předehřáté na 190°C - přibližně 30 minut. Mezitím si smícháme ostatní ingredience - ovesné mléko, Tudlee Creamy, koření a pampeliškový med. Pokud nemáte rádi nasládlá jídla, med můžete klidně vynechat :) Po dopečení přidáme do směsi i dýni a dohladka rozmixujeme. Podáváme s chili solí a semínky.