Dnes pro vás máme pár tipů, jak si ušetřit trable s jídlem na cestách. Ať už se stravujete vegetariánsky, vegansky nebo máte nějaké potravinové alergie, věříme, že tyto tipy využijete. A jak to tedy s tím cestováním je? Jednoduše řečeno, musíte se připravit předem 🙂 Představíme vám 3 kroky, které byste měli podniknout před vaší cestou, aby vše proběhlo bez problémů a vy jste si váš výlet užili naplno!

1. Sbalte si svačinku na cesty

Pokud jde o krátký výlet, můžete si sbalit sendviče, muffiny nebo třeba Tudlee chia dezert. Na delší výlety jsou skvělé věci, které vám déle vydrží. Proteinové a energetické tyčinky jsou dobrá volba. Můžete je mít vždy u sebe a vyndat je z batůžku, kdykoliv dostanete hlad. Přibalit si můžete i něco jednoduchého k snídani, abyste neměli starost s jídlem hned po ránu. Kaše, ovesné vločky, nebo granola v kombinaci s rostlinným proteinem, který můžete použít i jako mléko do vloček je skvělou snídaní nejen na cestách.

2. Naučte se alergeny v cizí řeči

Hlavně pokud jde o země, kde angličtina není tolik rozšířená, je vždy lepší naučit se základní fráze v místním jazyce. Například na trzích a v pouličních stáncích, kde se dá najít spousta dobrého jídla, se vám základy budou určitě hodit ☺️

3. Najděte si restaurace předem

Než do vaší destinace vyrazíte, najděte si, jaké jsou tam možnosti, co se jídla týče. Vyhledejte si tradiční jídla, která neobsahují alergeny a najděte podniky, které mají veganské možnosti. Hledat můžete na Tripadvisor, FourSquare nebo na HappyCow. Pokud hledáte přímo veganské podniky, určitě hledejte na HappyCow, které je přímo zaměřeno na veganské a vegetariánské restaurace, specializované obchody a veganská jídla v konvenčních restauracích.

Pokud máte nějaké další tipy na to, jak snadno zvládat cestování s alergiemi a dietními omezeními, určitě nám dejte vědět ❤️ Krásnou cestu!