Pro milovníky burgerů tady dnes máme tip na tři netradiční kombinace ☺️ Pokud už vás nebaví klasika s kyselou okurkou, salátem a kečupem, jste tady správně! Na všechny burgery budete potřebovat bulku a rostlinnou placku. Použít můžete kupovanou nebo domácí. Ostatní ingredience se liší podle typu burgeru. Všechny jsou jednoduché na přípravu a věříme, že si na nich pochutnáte ❤️

Mexiko
První krasavec přijel až z Mexika! Kombinaci pálivé omáčky, křupavých nachos a svěžího pico de gallo si určitě zamilujete.

Hlavní hvězdou mexického burgeru je pico de gallo na které budete potřebovat následující ingredience
– cibuli
– rajčata
– koriandr
– limetku
– čerstvé chili papričky
– sůl

Nejprve si připravte pico de gallo. Cibulku nakrájejte najemno a rajčata na malé kousky. Koriandr můžete použít celý i se stonky. Vše smíchejte v misce, zakápněte limetkovou šťávou, dochuťte solí a postupně přidávejte čerstvé chili papričky nasekané na malé kousky.  

Ostatní ingredience
– nachos
– uzený „sýr“ Tudlee
– majonéza
– chipotle (nebo jiná) chili omáčka

Zbytek už je jednoduchý. Housky na burger lehce opečte a rostlinnou placku osmažte. „Sýr“ dejte na placku už na pánvi, aby se vám krásně roztekl. Potom už jen přidejte všechny ingredience a mexický burger je hotov! Místo hranolek si k burgeru můžete dát nachos se „sýrovo“ rajčatovým dipem na který najdete recept zde: KLIK

Tip: Máte doma zralé avokádo? Přidejte ho do burgeru! K této kombinaci se skvěle hodí a doplní vám do jídelníčku zdravé tuky.

Amerika
Že jste nikdy neměli burger s mac&cheese? Tak to je nejvyšší čas to napravit ☺️ Tudlee „sýry“ jsou výborné na přípravu rostlinné verze této americké pochoutky. Náš recept na mac&cheese najdete zde: KLIK

Kromě hotového mac&cheese si připravte ještě
– červenou cibuli
– baby špenát
– majonézu
– kečup

Postupujte stejně jako u mexického burgeru. Opéct housku, osmažit placku, všechny ingredience do burgeru a máte hotovo!

Tip: Pokud máte rádi cibulové kroužky, můžete je přidat do burgeru nebo si je dát jako přílohu.

Itálie
Lehčí verze burgeru, která vás přenese do letního grilování s přáteli ❤️ Čerstvá bazalka, grilovaná zelenina, karamelizovaná cibulka…mňam! Už se vám také sbíhají sliny?

Na rajčatovou omáčku si nachystejte
– rajčata ve vlastní šťávě
– olivový olej
– čerstvou bazalku
– česnek
– oregano
– sůl
– pepř

Do hrnce dejte rajčata ve vlastní šťávě a jakmile začnou probublávat, přidejte prolisovaný česnek a olivový olej. Chvíli vařte, aby směs nebyla tak tekutá a poté přidejte oregano a čerstvou bazalku nakrájenou najemno. Dochuťte solí a pepřem.

Další krok je příprava karamelizované cibulky, na kterou budete potřebovat
– cibulku
– třtinový cukr
– olej

Na pánvi si rozpalte olej, přidejte cibulku nakrájenou na tenké půlměsíčky a na mírném ohni ji smažte dozlatova. Když je cibulka skoro hotová, posypte ji třtinovým cukrem. Pořádně míchejte, aby se cukr nepřipálil a počkejte než zkaramelizuje.

Na grilovanou zeleninu
– cuketa
– červená paprika
– olivový olej
– bazalka
– sůl
– pepř

Olivový olej smíchejte s bazalkou, solí a pepřem. Cuketu a papriku nakrájejte na tenké plátky a potřete ji grilovací směsí. Zeleninu můžete připravit na grilu nebo jednoduše na pánvi ☺️

Ostatní ingredience
– Tudlee „sýr“ příchuť provensálské bylinky

Máte všechny komponenty burgeru hotové? Teď už stačí jen vše dát dohromady jako u předchozích dvou burgerů! 

Až burgery vyzkoušíte, nezapomeňte nás označit na našich sociálních sítích a napsat nám, jak vám chutnalo! Označujte nás hashtagem #tudlee Pokud nás ještě nesledujete a hledáte recepty a tipy z rostlinné kuchyně, určitě neváhejte a najděte si nás na Facebooku a na Instagramu.