Ať už provozujete silový sport, chodíte běhat nebo třeba cvičit jógu, je důležité si po tréninku doplnit všechny pro tělo potřebné živiny. Proto vám přinášíme recept na post workout smoothie plné bílkovin. Skvěle se hodí i jako vydatná snídaně nebo svačinka po náročném pracovním dni.

Budete potřebovat:
– 20 g rostlinného proteinu
– 1 lžíce kvalitního arašídového másla
– 1 banán
– 1/2 hrnku ovesného mléka
– 3 lžíce Tudlee chia dezertu vanilka

Kvalitní arašídové máslo poznáte tak, že obsahuje pouze arašídy. Žádné oleje, cukr nebo jiná sladidla. Pokud jde o rostlinný protein, na trhu je spousta možností. Vždy vybírejte podle složení, ideálně kombinované rostlinné proteiny, které obsahují celé aminokyselinové spektrum.

Smoothie připravíme jednoduše 🙂 Všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pokud chcete smoothie tekutější, přidejte více ovesného mléka. Můžete si z něj udělat i smoothie bowl, nahoru přidat oříšky, semínka, banán nebo granolu.

Takto připravené smoothie obsahuje přibližně 360 kcal, 24 gramů bílkovin, 37 gramů sacharidů a 12 gramů zdravých tuků. Porci můžete dle potřeby zvětšit.

Pokud budete náš recept na proteinové smoothie zkoušet, budeme rádi, když nám dáte vědět, jak vám chutnalo! Pošlete nám fotografii na náš Facebook nebo Instagram, označujte nás hashtagem #tudlee a podělte se s námi o vaše výtvory! Na našich sociálních sítích sdílíme spoustu inspirace a receptů, nezapomeňte nás sledovat, aby vám nic neuniklo 🙂

Naše výrobky můžete momentálně zakoupit na prodejnách Globus, Tesco, ve zdravých výživách a také online na rohlik.cz ❤️ Postupně budeme přidávat i další řetězce, abyste si mohli Tudlee dopřát, ať už jste kdekoliv!