Do restaurace na snídani či brunch si pravděpodobně ještě nějakou dobu nezajdeme. Pojďme si tedy společně udělat výborné lívance i doma ☺️ Víme, že každý preferuje jinou snídani a proto jsme si pro vás připravili slanou i sladkou verzi.

Recept na sladké lívance najdete na našem webu: KLIK! Dnes jsme si k nim připravili ještě jednoduchá zkaramelizovaná jablíčka, která máte hotová za pár minut ❤️ 

Na jablíčka si připravíme:
– sladká červená jablka
– třtinový cukr
– skořici
– muškátový oříšek

Na trošce oleje si osmažíme jablíčka, která jsme si nakrájeli na malé kostičky, a počkáme než změknou. Přidáme spoustu skořice, špetku muškátového oříšku a zasypeme třtinovým cukrem. Za stálého míchání počkáme než cukr zkaramelizuje (pokud jablka pouští málo vody, lehce je podlijeme) a máme hotovo.

Lívance servírujeme posypané moučkovým cukrem, se zkaramelizovanými jablíčky a se šlehačkou ☺️

Pokud máte radši slané snídaně, připravte si s námi naše slané lívance s jogurtovo bylinkovým dipem!

Na slanou verzi lívanců si připravíme:
– 1 hrnek hladké mouky
– 1 lžíci lahůdkového droždí
– 1 lžičku jedlé sody
– 3/4 lžičky soli
– 1/4 lžičky pepře
– 1 hrnek rostlinného mléka
– hrst cukety nakrájené na tenké proužky
– hrst mrkve nakrájené na tenké proužky

Na dip budeme potřebovat:
– rostlinný jogurt
– pažitku
– sůl
– pepř

Nejprve si připravíme těsto na lívance. V míse smícháme mouku, lahůdkové droždí, sodu, sůl a pepř. Vše pořádně promícháme, a za stálého míchání přiléváme mléko. Když je těsto krásně hladké, přidáme cuketu a mrkev, kterou jsme si nakrájeli na tenké proužky a znovu pořádně promícháme. Lívance smažíme na mírném ohni na pánvi s trochou oleje nebo másla.

Příprava dipu nám zabere jen minutku. Rostlinný jogurt dle chuti opepříme a osolíme, přidáme nasekanou pažitku a můžeme servírovat. Dobrou chuť!

Doufáme, že se vám dnešní článek líbil a pokud naše recepty vyzkoušíte, budeme moc rádi, když nás označíte na našich sociálních sítích, případně nám pošlete zprávou fotku, abychom se mohli podívat, jak se vám lívanečky povedly ❤️ Pro další inspiraci nás nezapomeňte sledovat na Facebooku a na Instagramu.