Kurkumu jistě všichni znáte z přípravy kari nebo jiných pokrmů indické kuchyně. Zkoušeli jste ale někdy kurmukové latte? Pokud jste neslyšeli název kurkumové latte, možná jste slyšeli o zlatém mléku. Ano, kurkumové latte si zasloužilo tento název díky kurkuminu obsaženému v kurkumě – má totiž krásně žlutou barvu. Kurkumin se také často používá jako doplněk stravy, protože má spoustu zdravotních benefitů. Nemusíme ale používat přímo jeho výtažek, stačí si občas dát nějaký pokrm nebo nápoj s kurkumou.

Zkuste vyměnit ranní kávu za něco jiného a vyzkoušejte tento lahodný nápoj. Příprava je jednoduchá a všechny ingredience máte pravděpodobně ve spíži 🙂

Budete potřebovat:
2 hrnky kokosového mléka
1 a 1/2 lžíce rýžového sirupu
1 a 1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky zázvoru
1/4 lžičky skořice
1/4 lžičky kardamomu
špetka pepře

Mléko nalijte do menšího hrnce, a přidejte všechno koření a rýžový sirup. Sirup přizpůsobte tomu, jak sladké jste použili mléko. Za stálého míchání na mírném ohni pár minut povařte a máte hotovo. Servírujte posypané skořicí.

Tip: Pokud máte k dispozici čerstvou kurkumu, můžete ji použít místo sušené pro intenzivnější chuť.

Až budete recept na kurkumové latte zkoušet, nezapomeňte nás označit na Facebooku a Instagramu. Používat můžete také #tudlee ❤️