Potřebujete se trochu zchladit? Připravili jsme si pro vás recepty na tři koktejly, které v těchto parných letních dnech jistě oceníte. Ať už chystáte zahradní party nebo si chcete jen zpříjemnit den skleničkou osvěžujícího nápoje, v dnešním článku najdete, jak na to ☺️

Všechny nápoje jsou nealkoholické a doporučujeme je připravit aspoň hodinku dopředu, aby se chuť bylinek pořádně dostala do nápoje. Připravte si led nebo ledovou tříšť, vyberte si drink na který máte chuť a můžete jít na to!

Kombucha koktejl
– 3/4 hrnku kombuchy
– 1/4 hrnku grepové šťávy
– 1/4 hrnku toniku
– 1 snítka rozmarýnu
– plátek grepu

Náš první drink s kombuchou se skvěle hodí na zahradní party s přáteli. Díky kombuche a toniku má velice specifickou chuť podobnou alkoholickým koktejlům. Pokud si chcete užít party bez alkoholu, vyzkoušejte tento nápoj.

Čerstvě vymačkanou grepovou šťávu smíchejte s kombuchou, tonikem a grepovou šťávou, promněte snítku rozmarýnu, přidejte ji do nápoje a nechte aspoň hodinu macerovat. Podávejte vychlazené s plátkem grepu a ledem.

Kokosové osvěžení
– 1 hrnek kokosové vody
– 1 hrnek melounu
– pár lístků bazalky

Na tento nápoj budete potřebovat jen tři ingredience – kokosovou vodu, meloun a čerstvou bazalku. Příprava je velice jednoduchá. Meloun si nakrájejte na kostičky, zalijte ho kokosovou vodou, přidejte pár lístků bazalky a nechte chvíli odpočívat v lednici, než se všechny chutě krásně spojí. Podávejte s ledem nebo ledovou tříští.

Ledový čaj
– 1 hrnek vody
– 2 sáčky zeleného čaje
– 3 cm kousek zázvoru
– půlka broskve
– 1 lžička rýžového sirupu

Dva sáčky zelenéno čaje zalijte hrnkem 80°C vody, nechte pár minut louhovat, sáčky vyhoďte a v připraveném čaji rozpusťte lžičku rýžového sirupu. Zázvor nastrouhejte najemno do čaje a nechte 15 minut louhovat. Mezitím si nakrájejte broskev na kostičky nebo půlměsíčky. Zázvor z čaje zceďte, přidejte broskev a dejte chladit do lednice. Vychlazený nápoj podávejte s ledem.

Doufáme, že vám budou všechny letní nápoje chutnat ❤️ Až některý z nich vyzkoušíte, označte nás na Facebooku a Instagramu. Používat můžete také hashtag #tudlee ☺️