Máte kaše spojené s příjemným ránem a dobrým startem do nového dne, ale nebaví vás každé ráno jen ovesná? V dnešním článku vám ukážeme pár obilovin, které můžete použít místo ovesných vloček. Všechny jsou zároveň bezlepkové, takže jsou skvělou alternativou pro celiaky!

Kaše je skvělou zdravou snídaní, kterou si můžete udělat na milion způsobů. Dáte si ji s kakaem, spoustou skořice, citronovou kůrou a pomeranči, s borůvkami, banánem nebo burákovým máslem a džemem? Možností je nespočet ☺️ Jaké obiloviny se ale dají použít kromě klasických ovesných vloček? Rýže (ať už hnědá nebo klasická) je skvělá i nasladko. Určitě všichni znáte mléčnou rýži. A co takhle thajská sticky rice s mangem? Oživte váš jídelníček a vyzkoušejte něco nového! Další výbornou bezlepkovou obilovinou jsou jáhly a pohanka. V našem jídelníčku se v dnešní době bohužel moc nevyskytují a to je velká škoda. Pojďme zkusit naše snídaně trochu oživit! Poslední obilovinou je populární quinoa, která má vysoký obsah bílkovin a proto je výbornou alternativou k ovesným vločkám. Vyzkoušeli jste ji už někdy nasladko jako kaši? My jsme si jí dnes zvolili do našeho jednoduchého receptu!

Nezapomeňte do kaše vždy přidat nějaký zdroj zdravých tuků. Oříšky, oříšková másla, bambucké máslo, semínka, nebo třeba Tudlee chia dezert, jako my v dnešním receptu! Na naši kaši si nachystejte quinou, rostlinné mléko (my jsme použili mandlové), jablíčko, Tudlee chia dezert příchuť vanilka, kakaové boby, mandle, skořici a nějaké sladidlo (například javorový sirup). Do hrnce nasypte quinou, zalejte ji vodou a nechte vařit. Když je quinoa skoro hotová, přilejte mandlové mléko, Tudlee chia dezert, skořici a javorový sirup. Vařte doměkka a servírujte s mandlemi, kakaovými boby, jablíčkem a extra chia semínky ❤️

Vyzkoušet můžete i náš recept na pumpkin spice kaši: KLIK

Napište nám jaké kaše si nejradši děláte k snídani vy, a sledujte nás na Instagramu a Facebooku pro více inspirace! ☺️