Léto je tady a k němu neodmyslitelně patří i grilování a večerní posezení u ohně. Pokud máte rádi hotdogy, ale už vás nebaví jen klasická verze s hořčicí a kečupem, jste tady správně ❤️ Připravili jsme si pro vás tři netradiční kombinace ingrediencí na hot dogy. Všechny recepty jsou jednoduché na přípravu a můžete s nimi pohostit celou partu přátel. 

1. Avokádová salsa

Co budete potřebovat na avokádovou salsu?
– avokádo
– rajče
– červenou cibuli
– kukuřici
– koriandr
– chili papričky
– limetu
– sůl

Avokádo můžete rozmačkat nebo nakrájet na malé kostičky. Červenou cibuli a koriandr i se stonkem nasekejte najemno, rajče nakrájejte na malé kostičky a chili papričky na kousky dle libosti. Společně  s kukuřicí přidejte k avokádu. Zalijte limetovou šťávou, ochuťte solí, pořádně zamíchejte a máte hotovo ☺️ Salsu přidejte do hot dogu a pro milovníky pikantního jídla hot dog ještě doplňte o jakoukoliv pálivou omáčku a chili kousky. 

2. Marinara a jogurtový dresing

Rajčata, jogurt a čerstvá bazalka. Tento hot dog vás svou lehkostí potěší hlavně v parných letních dnech.

Marinara 
– rajčata ve vlastní šťávě
– olivový olej
– česnek
– bazalka
– oregano
– sůl

Do menšího hrnce přidejte všechny ingredience (česnek prolisujte) a 15 minut vařte na mírném ohni. 

Jogurtový dresing
– bílý jogurt
– čerstvá bazalka
– sůl
– pepř

Lístky bazalky nakrájejte najemno, smíchejte je s jogurtem, solí, čerstvě namletým pepřem a vše pořádně promíchejte.

Do hot dogu přidejte dresing a marinaru, posypte lístky bazalky a čerstvě namletým pepřem 🙂 Dobrou chuť!

3. Kysané zelí 

Kombinace kysaného zelí, hořčice, smažené cibulky a ředkviček vás příjemně překvapí, jak svou chutí, tak jednoduchostí přípravy. Kysané zelí je navíc skvělá probiotická potravina, kterou určitě stojí za to zařadit do vašeho jídelníčku. 

Cibuli si nakrájejte na půlměsíčky, osmažte dozlatova na oleji a společně s kysaným zelím, hořčicí a ředkvičkami nakrájenými na kostičky přidejte do hotdogu. Jednoduchá a přitom tak skvělá kombinace ☺️

Až budete hot dogy zkoušet, nezapomeňte nám napsat, jak vám chutnaly, označte nás a přidejte hashtag #tudlee Pokud nás ještě nesledujete, určitě neváhejte a najděte si nás na Facebooku a na Instagramu. Kde pravidelně přidáváme spoustu rad a tipů ohledně rostlinné stravy.