Pokud máte rádi Halloween, určitě se vám dnešní článek bude líbit 🙂 Připravili jsme si pro vás tři tipy na halloweenské dobroty – dvě slané a jednu sladkou. Všechny jsou rychlé, jednoduché a výborné!

Párkové mumie
Jako první si dáme takovou halloweenskou klasiku, kterou jsou párky v listovém těstě aka párkové mumie. Party jídlo, které máte za chvíli hotové a potěší nejen malé strávníky ☺️

Budete potřebovat
– párky
– listové těsto
– kečup
+ černá sezamová semínka a Tudlee Creamy

Příprava je jednoduchá. Listové těsto si nakrájejte na různě tenké proužky a postupně obmotávejte okolo párků. Čím míň pravidelně, tím lépe! Nahoře si nezapomeňte nechat místo na oči. Hotové párečky pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut. Vyndejte z trouby, pomocí Tudlee Creamy a černých sezamových semínek vytvořte oči, pocákejte kečupem a servírujte.

Zelené monstrum
Na Halloween nesmí chybět nějaká ta zelená příšera a tak jsme popadli avokádo a dali se do toho!

Budete potřebovat
– zralé avokádo
– limetu
– česnek
– chili
– sůl
+ černá sezamová semínka a arašídy
+ klíčky
+ rajče

Avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte limetovou šťávu, česnek, chili a sůl dle chuti, pořádně promíchejte a dejte do kulaté mističky. Pak už můžete jen tvořit! My jsme na vlasy použili ředkvičkové klíčky, které měly krásnou fialovou barvu a hadí tvar, abychom se drželi halloweenského duchu. Oči jsme vytvořili ze spousty černých sezamových semínek a arašídů, a na ústa jsme ukrojili plátek rajčete. Fantazii se meze nekladou! Zkuste vytvořit i jiné monstra z toho, co máte zrovna doma a pošlete nám vaše výtvory ❤️

Zombie cupcaky
Třetí a poslední tip na Halloween jsou tyto černé děsivé zombie cupcaky s umělou jedlou krví.

Použili jsme recept na muffinky, který najdete na našem webu: KLIK, a přidali jsme pár lžiček aktivního uhlí, které se skvěle hodí k obarvení jídla načerno. Pokud doma aktivní uhlí nemáte, udělejte muffiny s velkým množstvím kakaa, aby byly tmavé 🙂

Jak na jedlou krev? Úplně jednoduše! Použijte jakýkoliv med nebo sirup, který máte zrovna po ruce. Nejlépe se však hodí kukuřičný sirup, protože je průhledný. Smíchejte ho s červeným potravinářským barvivem a v případě potřeby přidejte i kapičku modré. Hotovo! Jedlá krev je na světě.

Na krém můžete použít váš oblíbený recept a zase přidat malinko červeného potravinářského barviva, aby se zbarvil do růžova. My jsme si připravili rychlý krém z rostlinného mléka, Creme Ole a jahodového proteinu.

Doufáme, že v tomto článku najdete inspiraci na halloweenské dobroty! Až je budete zkoušet, pošlete nám fotku, označte nás na Facebooku a Instagramu nebo použijte #tudlee. Vždycky rádi vidíme, jak podle nás tvoříte ❤️ Happy Halloween!