Nevíte, čím si večer připít? Připravili jsme si pro vás tři tipy 🙂 Dva méně tradiční punče a klasický dobrý svařák. Všechny nápoje si můžete připravit i v nealko verzi s nealkoholickým vínem nebo sektem ❤️ Nezapomeňte ani na dobré jídlo. Na našem webu najdete spoustu receptů na rostlinné dobroty!

Zázvorový punč
2 hrnky zázvorové limonády
1 hrnek bílého sektu
5 lžic citronové šťávy
plátky citronu
plátky zázvoru

Zázvor oloupejte a nakrájejte ho na tenké plátky. Z citronu vymačkejte šťávu a další nakrájejte na plátky. Ve džbánu smíchejte zázvorovou limonádu, bílý sekt a citronovou šťávu, přidejte plátky citronu a zázvoru, vše zamíchejte a servírujte s ledem ☺️

Svařák
2 hrnky červeného vína
šťáva z jednoho pomeranče
1/2 pomeranče na plátky
1/4 jablka na plátky
3 ks skořice
1/2 lžičky celého hřebíčku
1 badyán
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce perníkového sirupu

Přípravu svařáku asi všichni znáte 🙂 Nejprve si vymačkejte šťávu z pomeranče, půlku nakrájejte na plátky, a potom nakrájejte i jablíčko. Sporák zapněte na střední plaemen a do hrnce nalijte červené víno a šťávu z pomeranče. Přidejte pomeranč, jablko, skořici, hřebíček, badyán, třtinový cukr a perníkový sirup. Pokud doma nemáte perníkový sirup, nahraďte ho jiným sirupem nebo cukrem. Svařák vařte 5 – 10 minut a hned podávejte.

Ovocný punč
1 hrnek brusinkového džusu
1 a 1/2 hrnku růžového sektu
1 hrnek ovoce
1 lžíce limetové šťávy
hrst čerstvé máty
plátky limety

Limetu nakrájejte na plátky, z máty otrhejte lístky a připravte si velkou mísu. Do mísy nalijte brusinkový džus, růžový sekt, přidejte limetovou šťávu, lístky čerstvé máty, plátky limety a ovoce. Můžete použít čerstvé maliny nebo jahody, ale také koktejlové třešně nebo jiné konzervované ovoce, které máte rádi. Pokud byste zvolili koktejlové třešně, snižte množství ☺️

Pokud budete některý z těchto nápojů zkoušet, budeme moc rádi, když nás označíte na Facebooku a Instagramu. Používat můžete také hashtag #tudlee Přejeme vám vše nejlepší do nového roku a děkujeme za vaši přízeň!