Nevíme jak u vás, ale u nás v létě značně stoupá spotřeba limonád a chlazených drinků. Pokud jste na tom doma stejně, určitě se vám budou hodit naše recepty na domácí drinky. Nejenže něco ušetříte, ale také se vyhnete spoustě cukru, který je v klasických limonádách v nemalém množství. Připravili jsme si pro vás tři limonády. Květinovou pro milovníky netradičních chutí, osvěžující citrusovou a trochu větší klasiku – třešňovou limonádu s bílým čajem. Všechny limonády servírujte s ledem nebo ledovou tříští 🙂

Třešňová
– 1 hrnek vody
– 1 sáček bílého čaje
– 1/2 hrnku třešňového džusu
+ hrst třešní
+ led/ledová tříšť

Bílý čaj uvaříme, dáme vychladit do lednice a po vychlazení k němu přidáme třešňový džus. Zámícháme a nalijeme do sklenice s ledovou tříští a třešněmi.

Citrusová
– 1 hrnek vody
– 1 lžíce citronové šťávy
– 1 lžíce limetové šťávy
– 2 a 1/2 lžíce rýžového sirupu
+ pár lístků máty
+ plátky citronu a limetky
+ led/ledová tříšť

Do vychlazené vody vymačkáme citronovou a limetovou šťávu, zbytek citronu a limety nakrájíme na půlměsíčky a přidáme do limonády. Osladíme rýžovým sirupem, pořádně zamícháme a podáváme s ledem a pár lístky máty.

Květinová
– 1 hrnek vody
– 1 lžička sušené růže
– 1 lžička sušené levandule
– menší hrst borůvek
+ pár lístků růže
+ led/ledová tříšť

Sušenou růži a levanduli louhujeme přibližně 5 minut a poté dáme vychladit do lednice. Vychlazený čaj servírujeme s čerstvými borůvkami na ledu. Přidat můžeme i pár sušených lístků růže.

Tak co, která bude ta vaše? ❤️ Až budete nějaku zkoušet, nezapomeňte nás označit na Facebooku a Instagramu. Používat můžete také hashtag #tudlee