Řeřicha, medvědí česnek, jarní cibulka, ředkvičky nebo pažitka? Co je pro vás největším symbolem jara? 😊 Přinášíme vám naše tři oblíbené jarní recepty ve kterých si každý najde tu svou oblíbenou jarní surovinu!

Jarní polévka s česnekem podivným
Česnek medvědí určitě znáte, ale slyšeli jste někdy o česneku podivném? Možná jste ho potkali na procházce a ani jste si ho nevšimli. Vzhledem se totiž velice podobá klasickému trávníku. Narozdíl od něj ale krásně voní a chutná po česneku. Najít ho můžete i v městských parcích, tak příště mějte oči na stopkách, pořádně se na procházce nadechněte a možná ho také najdete ❤️

Na polévku budete potřebovat:
2 brambory
1 cibule
600 ml zeleninového vývaru
200 ml neslazené smetany
3 hrsti česneku podivného
1 hrst řeřichy
2 lžíce másla
1 lžička citronové šťávy
1/2 lžičky soli
pepř dle chuti

Cibuli si nakrájejte najemno a brambory na malé kostičky. Do hrnce na mírném ohni přidejte máslo a počkejte, než se rozpustí. Přidejte cibulku, nechte zesklovatět a poté přidejte i brambory. Přilijte vývar, sporák přidejte na střední oheň a počkejte, než budou brambory skoro hotové. Potom můžete přidat zbývající ingredience – smetanu, česnek, řeřichu, citronovou šťávu, sůl a pepř, a ještě pár minut povařte. Rozmixujte tyčovým mixérem a podávejte s nasekanou řeřichou, česnekem podivným, čerstvě namletým pepřem a pár kapkami smetany.

Tip: Pokud u vás roste medvědí česnek, můžete ho v receptu použít stejně jako česnek podivný.

Pesto z medvědího česneku
Pokud jste česneku posbírali více než stihnete spotřebovat, je skvělé z něj připravit pesto. Stejně jako u polévky můžete použít česnek medvědí nebo česnek podivný 😊

Budete potřebovat:
150 g medvědího česneku
80 ml olivového oleje
hrst oloupaných mandlí
1 lžičku soli

Příprava je velice jednoduchá. V mixéru si nejprve rozmixujte mandle, a poté přidejte další ingredience. Mixujte dokud nemá pesto požadovanou strukturu.

Ředkvičková pomazánka
Budete na ni potřebovat:
1 balení Tudlee Creamy
3 lžíce másla
7 ředkviček
větší snítka pažitky
1/2 lžičky černé soli
pepř dle chuti

Rychlá a výborná ředkvičková pomazánka vás v jarních měsících určitě potěší ke každé svačince. Tudlee Creamy vyšlehejte společně s máslem, dochuťte černou solí, pepřem, přidejte ředkvičky nakrájené na malé kostičky, nasekanou pažitku a vše pořádně promíchejte. Pokud chcete, aby pomazánka chutnala víc vajíčkově, stačí přidat více černé soli.

Máte nějaké své oblíbené jarní recepty? Určitě nás označte na našich sociálních sítích ❤️ Rádi sbíráme inspiraci i od vás!