Recipes - Vánoční perníčky

  • Lactose Free Lactose Free
  • total time více než hodina min
    total time
  • preparation 30 a 30 min min
    preparation
  • cook 8 min min
    cook

Ingredients Ingredients

3 hrnky hladké mouky

1/2 hrnku cukru

1 lžička kypřícího prášku

1 lžíčka jedlé sody

1/4 lžičky soli

2 lžíce perníkového koření

 6 lžic mandlového mléka

4 lžíce rýžového sirupu

2 lžíce melasy

1/3 hrnku rozpuštěného rostlinného másla

            •          1 lněné vejce (1 lžíce mletého lněného semínka a 3 lžíce vody)

 

Instructions Instructions

Nejprve si připravíme lněné vejce. Mleté lněné semínko smícháme s vodou a směs necháme alespoň 10 minut odstát.
Do mísy si přidáme suché ingredience a vše zamícháme. Poté přidáme mokré ingredience, těsto zaděláme a necháme ho do druhého dne odležet v lednici.
Těsto si vyválíme a vykrájíme z něj perníčky. Malé perníčky pečeme v troubě vyhřáté na 170°C přibližně 8 minut.
Polevu si připravíme směsí moučkového cukru a citronové šťávy.