Recepty - Zeleninový quiche se "sýrem"

  • Bez laktozy Bez laktozy
  • celkový čas 80 min
    celkový čas
  • příprava 70 min
    příprava
  • vařit 50 min
    vařit
  • porcí 4 porce

Ingredience Ingredience

Korpus

- 1 a ¾ hrnku hladké mouky

- 140 g rostlinného másla

- 2 lžíce vody

Nádivka

- 1 hrnek cizrnové mouky

- 1 hrnek vody

- 1 malá cibule

- ½ hrnku červené papriky nakrájené na kousky

- ½ hrnku žluté papriky nakrájené na kousky

- ½ hrnku cukety nakrájené na kousky

- ¾ hrnku lilku nakrájeného na kousky

- 4 lžíce lahůdkového droždí

- 2 lžičky kurkumy

- 1 lžička rozmarýnu

- 1 a ½ lžičky černé (vajíčkové) soli

- 1 lžička česneku

- 1 lžička pepře Na posypání

- 1 blok Tudlee - Provencal Herbs

 

Instrukce Instrukce

Jako první si připravíme korpus. Mouku si vsypeme do mísy a poté k ní rozdrobíme rostlinné máslo. Utvoříme těsto a když jsou ingredience pořádně spojeny, přidáme vodu a znovu hněteme. Těsto si dáme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v lednici.
            Cibuli nakrájíme najemno a dozlatova osmažíme na oleji. Přidáme papriku, cuketu a lilek a následně vše lehce osmažíme. V míse si smícháme cizrnovou mouku a koření. Zamícháme a přilejeme vodu. Znovu vše zamícháme a spojené těstíčko vlijeme do hrnce, ve kterém směs vaříme na středním plamenu přibližně 12 minut nebo až směs zhoustne. Těstíčko smícháme se zeleninou.

Z lednice si vytáhneme těsto na korpus, pomoučíme si vál a těsto vyválíme do požadované velikosti. Těsto vtlačíme do formy o průměru 27 cm, propícháme vidličkou. Přikryjeme pečícím papírem, na který nasypeme fazole a dáme péct do trouby vyhřáté na 175°C na 15 minut. Po 15 minutách vyjmeme z korpusu fazole a pečící papír. Na 5 minut vložíme ještě zpět do trouby. Poté přidáme nádivku a pečeme 25 minut. Quiche posypeme Tudlee Block original a necháme ještě na 5 minut zapékat. Quiche servírujeme jen tak samostatně nebo se salátkem.