Recepty - Zeleninový quiche se "sýrem"
- Bez laktozy
-
80 min
celkový čas -
70 min
příprava -
50 min
vařit - 4 porce
Ingredience
Korpus
- 1 a ¾ hrnku hladké mouky
- 140 g rostlinného másla
- 2 lžíce vody
Nádivka
- 1 hrnek cizrnové mouky
- 1 hrnek vody
- 1 malá cibule
- ½ hrnku červené papriky nakrájené na kousky
- ½ hrnku žluté papriky nakrájené na kousky
- ½ hrnku cukety nakrájené na kousky
- ¾ hrnku lilku nakrájeného na kousky
- 4 lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 a ½ lžičky černé (vajíčkové) soli
- 1 lžička česneku
- 1 lžička pepře Na posypání
- 1 blok Tudlee - Provencal Herbs
Instrukce
Jako první si připravíme korpus. Mouku si vsypeme do mísy a poté k ní rozdrobíme rostlinné máslo. Utvoříme těsto a když jsou ingredience pořádně spojeny, přidáme vodu a znovu hněteme. Těsto si dáme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v lednici.
Cibuli nakrájíme najemno a dozlatova osmažíme na oleji. Přidáme papriku, cuketu a lilek a následně vše lehce osmažíme. V míse si smícháme cizrnovou mouku a koření. Zamícháme a přilejeme vodu. Znovu vše zamícháme a spojené těstíčko vlijeme do hrnce, ve kterém směs vaříme na středním plamenu přibližně 12 minut nebo až směs zhoustne. Těstíčko smícháme se zeleninou.
Z lednice si vytáhneme těsto na korpus, pomoučíme si vál a těsto vyválíme do požadované velikosti. Těsto vtlačíme do formy o průměru 27 cm, propícháme vidličkou. Přikryjeme pečícím papírem, na který nasypeme fazole a dáme péct do trouby vyhřáté na 175°C na 15 minut. Po 15 minutách vyjmeme z korpusu fazole a pečící papír. Na 5 minut vložíme ještě zpět do trouby. Poté přidáme nádivku a pečeme 25 minut. Quiche posypeme Tudlee Block original a necháme ještě na 5 minut zapékat. Quiche servírujeme jen tak samostatně nebo se salátkem.