Recepty - Vánoční perníčky
- Bez laktozy
-
více než hodina min
celkový čas -
30 a 30 min min
příprava -
8 min min
vařit
Ingredience
3 hrnky hladké mouky
1/2 hrnku cukru
1 lžička kypřícího prášku
1 lžíčka jedlé sody
1/4 lžičky soli
2 lžíce perníkového koření
6 lžic mandlového mléka
4 lžíce rýžového sirupu
2 lžíce melasy
1/3 hrnku rozpuštěného rostlinného másla
• 1 lněné vejce (1 lžíce mletého lněného semínka a 3 lžíce vody)
Instrukce
Nejprve si připravíme lněné vejce. Mleté lněné semínko smícháme s vodou a směs necháme alespoň 10 minut odstát.
Do mísy si přidáme suché ingredience a vše zamícháme. Poté přidáme mokré ingredience, těsto zaděláme a necháme ho do druhého dne odležet v lednici.
Těsto si vyválíme a vykrájíme z něj perníčky. Malé perníčky pečeme v troubě vyhřáté na 170°C přibližně 8 minut.
Polevu si připravíme směsí moučkového cukru a citronové šťávy.