Recepty - Vánoční perníčky

  • Bez laktozy Bez laktozy
  • celkový čas více než hodina min
    celkový čas
  • příprava 30 a 30 min min
    příprava
  • vařit 8 min min
    vařit

Ingredience Ingredience

3 hrnky hladké mouky

1/2 hrnku cukru

1 lžička kypřícího prášku

1 lžíčka jedlé sody

1/4 lžičky soli

2 lžíce perníkového koření

6 lžic mandlového mléka

4 lžíce rýžového sirupu

2 lžíce melasy

1/3 hrnku rozpuštěného rostlinného másla

            •          1 lněné vejce (1 lžíce mletého lněného semínka a 3 lžíce vody)

 

Instrukce Instrukce

Nejprve si připravíme lněné vejce. Mleté lněné semínko smícháme s vodou a směs necháme alespoň 10 minut odstát.
Do mísy si přidáme suché ingredience a vše zamícháme. Poté přidáme mokré ingredience, těsto zaděláme a necháme ho do druhého dne odležet v lednici.
Těsto si vyválíme a vykrájíme z něj perníčky. Malé perníčky pečeme v troubě vyhřáté na 170°C přibližně 8 minut.
Polevu si připravíme směsí moučkového cukru a citronové šťávy.