Recepty - Frittata z cizrnové mouky

  • Bez laktozy Bez laktozy
  • Bez lepku Bez lepku
  • celkový čas 50 min min
    celkový čas
  • příprava 35 min min
    příprava
  • porcí 4 porce

Ingredience Ingredience

2 hrnky cizrnové mouky

1 balení Tudlee Creamy Tomato - Basil

1 malá cibule

4 kousky sušených rajčat

 3 hrsti baby špenátu

1 hrnek rostlinného mléka

4 lžičky kurkumy

3 lžičky černé soli

1 lžička česneku

1/4 lžičky pepře

1/2 lžičky chili vloček

Instrukce Instrukce

Nejprve si připravíme zeleninovou směs do frittaty. Cibuli a sušená rajčata nakrájíme na kostičky, baby špenát nasekáme na menší kousky a vše osmažíme na pánvi. Mezitím si připravíme cizrnovou směs.

V míse smícháme cizrnovou mouku s kurkumou, černou solí, česnekem, pepřem a chili vločkami. Vše důkladně promícháme a přidáme rostlinné mléko. Mícháme dokud se všechny ingredience nespojí. Poté přidáme hotovou zeleninovou směs.
 

Ve frittatě chceme mít kousky sýra a proto Tudlee Creamy nebudeme ve směsi rozmíchávat dohladka, ale lžičkou z něj uděláme malé kousky a vše opatrně znovu promícháme.

Celou směs nalijeme na pánev a na mírném ohni smažíme asi 15 minut. Pokud máme pánev, kterou můžeme dát do trouby, frittatu tam dáme dopéct, aby se nám na horní straně dozlatova opekla. Pokud máme klasickou pánev, frittatu můžeme opatrně otočit a smažit dalších 15 minut na mírném ohni.