Dnes bychom vám chtěli přiblížit chia dezerty. Chia dezerty jsou skvělou a rychlou svačinkou. Chia semínka vám dodají zdravé tuky a navíc obsahují spoustu zdraví prošpěšných látek. Mimo jiné jsou i skvělým zdrojem vápníku, takže se hodí i jako náhrada klasických jogurtů, které si rádi vychutnáváte například k snídani nebo svačině. Můžete si ho vychutnat samotný, s čerstvým ovocem nebo společně s vaším oblíbeným smoothie nebo kaší.

  

Chia dezert si můžete snadno vyrobit i doma smícháním chia semínek a rostlinného mléka. Na oslazení můžete použít například javorový sirup, stévii nebo jen sladké ovoce (například banány nebo datle). Ochutit si jej můžete čerstvým ovocem, kakaem, matchou, acai nebo třeba kokosem.

Tudlee chia dezert je skvělou volbou, pokud zrovna nemáte čas domácí chia pudink připravovat nebo jste na cestách. Dáte si ho do kabelky nebo batohu a bez práce dobíjíte baterky! Vybrat si můžete hned z několika příchutí – mango, jahoda, vanilka a jablko-skořice. Mango je skvělou osvěžující volbou na teplé letní dny, jahoda vám připomene léto, ať už je jakékoliv roční období a vanilka i jablko se skořicí vás v zimě krásně zahřejí.

Věděli jste, že naše chia dezerty můžete použít při pečení jako náhradu vajec? Díky své lepivé konzistenci skvěle spojí muffiny, cookies nebo váš oblíbený dort 🙂

  

Chia dezerty můžete zakoupit na prodejnách Tesco, ve zdravých výživách a také online na rohlik.cz 🙂 Postupně přidáváme další a další lokace, abyste si mohli Tudlee dopřát, ať už jste kdekoliv!